Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
431
Ezekben a feladatokban szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`tg12°=color(red)(0,2125)`

`tg38°=color(red)(0,7812)`

`tg82°=color(red)(7,1153)`

`tg73°=color(red)(3,2708)`



3.)
`tg^-1 0,2=color(red)(11,31°)`

`tg^-1 2=color(red)(63,43°)`

`tg^-1 17=color(red)(86,63°)`

`tg^-1 78=color(red)(89,27°)`



15.)
`d=sqrt(a^2+b^2)=sqrt(79^2+46^2)=color(red)(91,42 \ mm)`

`cosalpha=(a^2-(2*(d/2)^2))/(-2*(d/2)^2)=(79^2-(2*((91,42)/2)^2))/(-2*((91,42)/2)^2)=>color(red)(alpha=119,57°)` Értelemszerűen ez van a hosszabbik oldallal szemben.

`beta=(360°-2*alpha)/2=(360°-2*119,57°)/2=color(red)(60,43°)`



18.)
`tgalpha=m_a/(a/2)=12/7=color(red)(59,74°)`

Az egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei megegyeznek.

`beta=180°-2*alpha=180°-2*59,74°=color(red)(60,52°)`

`T=(2*m_a*a/2)/2=(2*12*7)/2=color(red)(84 \ cm^2)`



21.)
`x=sin6,8°*246=color(red)(29,13 \ m)`
Módosítva: 3 éve
1