Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái A(-3;4) B(6;5) és C(3;-6). Írd fel a C csúcshoz tartozó súlyvonal egyenletét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A súlyvonal átmegy a szemközti oldal felezőpontján: `F_"BA"=(frac{6-3}{2};frac{5+4}{2})=("1,5";"4,5")`
A súlyvonalhoz tartozó irányvektor `vec v=vec (F_"BA"C)=(3-"1,5";-6-"4,5")=("1,5";-"10,5") `
irányvektoros egyenlet vagy normálvektoros( `vec n=("10,5";"1,5")`):
`"10,5"x+"1,5"y="10,5"cdot3+"1,5"cdot(-6)=22,5`
2-vel szorozva majd 3-mal osztva: `7x+y=15`
1