Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Légyszíves segítsetek megoldani a feladatlapot mert nem értem a feladatokat köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
`a(x)=color(red)(absx-3)`

`b(x)=color(red)(abs(x+5))`

`c(x)=color(red)(2absx-4)`

`d(x)=color(red)(-3absx+4)`



2.
a.)
Függvény: `a(x)=color(red)(abs(x-2)-4)`

`"ÉT":color(red)(x in RR)`

`"ÉK":color(red)(y in [-4;oo[`

y-tengely metszéspont: `color(red)(y=-2)`

x-tengely metszéspont: `color(red)(x=-2 \ "és" \ 6)`

Menete – növekvő: `color(red)(x in "["2,oo"[")`

Menete – csökkenő: `color(red)(x in "]"-oo,2"]")`

`"SZÉ":color(red)(min(x;y)=(2,-4))`



b.)
Függvény: `b(x)=color(red)(-abs(x+1)+3)`

`"ÉT":color(red)(x in RR)`

`"ÉK":color(red)(y in "]"-oo;3"]")`

y-tengely metszéspont: `color(red)(y=2)`

x-tengely metszéspont: `color(red)(x=-4 \ "és" \ 2)`

Menete – növekvő: `color(red)(x in "]"-oo,-1"]")`

Menete – csökkenő: `color(red)(x in "["-1,oo"[")`

`"SZÉ":color(red)(max(x;y)=(-1,3))`
0