Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Légyszíves segítsetek megoldani mert nem értem köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c.)
Függvény: `c(x)=color(red)(1/2absx-3)`

`"ÉT":color(red)(x in RR)`

`"ÉK":color(red)(y in [-3;oo[`

y-tengely metszéspont: `color(red)(y=-3)`

x-tengely metszéspont: `color(red)(x=+-6)`

Menete – növekvő: `color(red)(x in "["0;oo"[")`

Menete – csökkenő: `color(red)(x in "]"-oo;0"]")`

`"SZÉ":color(red)(min(x;y)=(0;-3))`



d.)
Függvény: `d(x)=color(red)(4abs(x+1)-4)`

`"ÉT":color(red)(x in RR)`

`"ÉK":color(red)(y in [-4;oo[`

y-tengely metszéspont: `color(red)(y=0)`

x-tengely metszéspont: `color(red)(x=0 \ "és" \ -2)`

Menete – növekvő: `color(red)(x in "["-1;oo"[")`

Menete – csökkenő: `color(red)(x in "]"-oo;-1"]")`

`"SZÉ":color(red)(min(x;y)=(-1;-4))`



e.)
Függvény: `e(x)=color(red)(-abs(x+2)+1)`

`"ÉT":color(red)(x in RR)`

`"ÉK":color(red)(y in "]"-oo;1"]")`

y-tengely metszéspont: `color(red)(y=-1)`

x-tengely metszéspont: `color(red)(x=-3 \ "és" \ -1)`

Menete – növekvő: `color(red)(x in "]"-oo;-2"]")`

Menete – csökkenő: `color(red)(x in "["-2;oo"[")`

`"SZÉ":color(red)(max(x;y)=(-2;1))`




3.)
A képeken láthatod.
0