Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Csatolom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
Az előző példában kiszámoltam.



2.)
A középvonal hossza a szabályos háromszög oldalának fele tehát `(12/3)/2=color(red)(2 \ cm)`



3.)
`T_("kör")=r^2*pi=10^2*pi=color(red)(314,16 \ cm^2)`

A hatszög köré írható kör sugara megegyezik az oldalak hosszával tehát a hatszög területe: `T=(a^2*3*sqrt3)/2=(10^2*3*sqrt3)/2=color(red)(259,81 \ cm^2)`

A hulladék aránya: `(314,16-259,81)/(314,16)*100=color(red)(17,3%)`
0