Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1: Trapéz 2: Paralelogramma

Főoldal » Általános iskola » Matematika
393
1: Trapéz
Számold ki a szögeket ?
AD=DC

2: Paralelogramma
Alfa szög 30 fokkal nagyobb mint a Béta szög ! Számold ki a belső szögeket !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.) Feladat
`hatA=color(red)(90°)`

`hatD=color(red)(90°)`

`hatB=color(red)(30°)`

`hatC=360°-2*90°-30°=color(red)(150°)`




2.) Feladat
`2*beta+2*(beta+30)=360°`

`beta=color(red)(75°)`



`alpha=beta+30°=75°+30°=color(red)(105°)`
Módosítva: 3 éve
0