Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet..

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A felírható egyenlet: 3x/5+0,15x+260=x , 5-tel szorozva mindkét oldalt, kapjuk, hogy
3x+0,75x+1300=5x, amelyből 3,75x+1300=5x, azaz 1300=1,25x, tehát: x=(1300/1,25)= 1040 Ft az eredeti zsebpénze, ebből 1000 Ft-ért MEG TUDJA VENNI a kisautót, azaz elegendő rá a zsebpénze! :)

Remélem tudtam segíteni!
Üdv.: Ármós Csaba matek-kémia korrepetáló Debrecenből (47 éves)
2