Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Egy kör területe 78,5 négyzetcentiméter, a középponti szöge 90°
-Mekkora körcikk tartozik hozzá?
-Körsugara
-Kör kerülete
-ív hossza

Válaszokat előre köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_("körcikk")=T_("kör")/4=(78,5 \ cm^2)/4=color(red)(19,625 \ cm^2)`

`r=sqrt(T/pi)=sqrt((78,5)/pi)approxcolor(red)(5 \ cm)`

`K=2*r*pi=2*5*pi=color(red)(10pi \ cm)`

`i=K/4=(10pi)/4=color(red)(2,5pi \ cm)`
0