Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
411
A lányomnak szeretnék segítséget kérni beteg és hiányzik a suliból,de a leckét meg kell valahogy csinálni de sajnos én nem értek hozzá!
Köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
`W=Fcdot"s"`
`25Ncdot4m=100J`
`400Ncdot3m=1200J`
`8Ncdot2000m=16000J`
`150Ncdot2000m=300000J`
`1600Ncdot20m=32000J`
`500Ncdot0,5m=250J`

`F_"súly" =8000 N`
`h=3m`
`W=8000Ncdot3m=32000J=32kJ`

`F =40 N`
`W=0,8kJ=800J`
`s=frac{W}{F}=frac{800J}{40N}=20m`
0

Szia.
Én így oldottam meg.
W=F•s
Vagyis:(behelyettesítjük)
25N⋅4m=100J

400N⋅3m=1200J

8N⋅2000m=16000J

150N⋅2000m=300000J

1600N⋅20m=32000J

500N•0,5m=250J


Fsúly=8000N

h=3m

W=8000N⋅3m=32000J


F=40N

W=800J

s=W/F=800J/40N=20m
A per jel az osztas!
Jobbulast a lányodnak:))
0