Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni ?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
347
Csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`SigmaF=m*a_(cp)`

`F=m*(v_k^2)/r`

`v_k=(2*r*π)/T`

Vissza helyettesítjük

`F=m*((2*r*π)/T)^2)/r`

`F=m*(4*r*π^2)/(T^2)`

Átrendezzük `m`-re

`m=(F*T^2)/(4*r*π^2)`

És behelyettesítjük az értékeket.

`m_1=(1*2^2)/(4*0,2*π^2)=0,5066kg`

`m_2=(1*2,5^2)/(4*0,3*π^2)=0,5277kg`

`m_3=(1*3^2)/(4*0,45*π^2)=0,5066kg`

`m_4=(1*4^2)/(4*0,8*π^2)=0,5066kg`

`m_5=(1*5^2)/(4*1,25*π^2)=0,5066kg`

A kapott eredményeket átlagoljuk.

`m=(0,5066+0,5066+0,5066+0,5066+0,5277)/5=0,5108kg`

A pontatlanság abból adóthat, hogy a stoppert nem megfelelő időpillanatban nyomtuk le.

0