Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
471
1.)Egy 21 mm belső átmérőjű csőben 1,7 m/s áramlási sebességgel áramlik egy 916 kg/m3 sűrűségű folyadék. Számítsa ki a tömegáramot!
2.)A betáplás 9862 kg/h tömegáramú. Adja meg az értékét kg/s mértékegységben két tizedesjegy pontossággal!
3.)A betáplás 9862 L/min térfogatáramú. Adja meg az értékét m3/s mértékegységben három tizedesjegy pontossággal!
4.)Egy 0,037 m belső átmérőjű csőben 2723 L/h térfogatáramú folyadék áramlik. Számítsa ki a lineáris áramlási sebességet. A válasz m/s mértékegységben, 2 tizedesjegy megadásával kérjük.
5.)Homokos zagyot kell ülepíteni 1,9 m széles és 2,5 m magas ülepítő csatornában.
ρp = 2800 kg/m3
ρk= 1000 kg/m3
ηk= 10-3 Pas

Milyen hosszú ülepítőmedencére van szükség 8,5 m3/min térfogatáram esetén, ha az 38 μ
m-nél nagyobb homokszemcséket ki akarjuk ülepíteni? A választ méterben adja meg, egy tizedesjegyre kerekítve.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
1, a cső keresztmetszete `A=r^2pi=1,05^2cdotpi=3,4636 \ cm^2="0,00034636" \ m^2`
másodpercenként áramlik `V/t=Acdotv="0,0005888" \ m^3/s` térfogatú anyag, ennek tömege: `m=rhocdotV="0,5393" \ kg`
A tömegáram: `"0,53935" \ frac{kg}{s}="1941,66" \ frac{kg}{h}`

2, a tömegáram: `9682/3600 \ frac{kg}{s}="2,69" \ frac{kg}{s}`

3, a térfogatáram `9862/1000 frac{m^3}{min}=9862/(1000cdot60) frac{m^3}{s}="0,164" \ frac{m^3}{s}`

4, a térfogatáram `2723/(1000cdot3600) frac{m^3}{s}="0,0007564" \ frac{m^3}{s}`

a keresztmetszet `A=r^2pi="0,0185"^2cdotpi="0,00107521" \ m^2`
`v=frac{"0,0007564" \ frac{m^3}{s}}{"0,00107521" \ m^2}="0,70" \ frac{m}{s}`

5, öshöz közöm sincsen sajnos
Módosítva: 3 éve
2