Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek, hogy ezt hogyan lehetne megoldani!

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Ha P(A)=0.83 és P(B)=0.78 akkor legalább mekkora P(A|B)?

A feltételes valószínűség nagyobb mint: ???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
valószínűségszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legrosszabb esetben A mindig bekövetkezik, ha B nem, tehát ilyenkor van a legkisebb esély A bekövetkezésére B bekövetkezése mellett.
Ha A mindig bekövetkezik, amikor B nem, akkor A bekövetkezésének esélye B bekövetkezése mellett `P(A|B)=frac{P(A)-P(bar B)}{P(B)}=frac{0,83-0,22}{0,78}=0,78`
1