Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
441
A Bergengóc Statisztikai Hivatal (BSH) kutatás végez, hogy hallották-e az emberek azt a pletykát, hogy a király teliholdkor tüdérpegazussá változik és a főváros felett repkedve őrzi annak biztonságát. A királypárti szavazók 41%-a hallott róla. A köztársagág pártiak 57%-a hallotta ezt a pletykát. Az összes bergengóc 49%-a hallott róla. Bergengóciában a királypártiak aránya 39%, a köztársaság pártiak aránya 38%, a függetleneké 23%.

a) Milyen arányban halottak a függetlenek a pletykáról? (Válaszát most %-ban adja meg)
b) Feltéve, hogy valaki halott a pletykáról mekkora valószínűséggel királypárti? (Válaszát most %-ban adja meg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
valószínűségszámítás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Hallott róla: 49%
Király párti és hallott róla: 39 * 0,41 = 15,99%
Köztársaság párti és hallott róla: 38 * 0,57 = 21,66%
Független és hallott róla: 49 - 15,99 - 21,66 = 11,35%

a) A függetlenek 11,35 / 23 * 100 = 49,35%-a hallott róla.
b) 15,99 / 49 * 100 = 32,63% annak a valószínűsége, hogy egy ember, aki hallott róla, királypárti.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
1