Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
323
Sziasztok!Sajnos nem èrtem ezt a szöveges feladatot,eltudnà nekem valaki magyaràzni?köszi Ati
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x+x/2-(x/2)/3-(x/2-(x/2)/3)/2-((x/2-(x/2)/3)/2)/3=x+10`


`x/2-x/6-(x/2-x/6)/2-((x/2-x/6)/2)/3=10`


`x/2-x/6-(1/3x)/2-((1/3x)/2)/3=10`


`x/2-x/6-(x/3)/2-(1/3x)/6=10`


`x/2-x/6-x/6-(x/3)/6=10`


`x/2-x/6-x/6-x/18=10`


`1/9x=10`

`color(red)(x=90 \ db)` pogácsát sütött a nagymama.
0