Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
Akinek van ideje kérem segítsen köszönöm szépen előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Sajna csak az elsőt tudtam.
a, B=302° Y=319°

Remélem azért segíthettem!
0

a, β=58°, γ=41°
mert hasonló háromszögekben a megfelelő szögek egyenlőek

b, a hasonlóság aránya: λ=5/7 = c'/c
b' = 5/7*b -> b=21/5 cm
a' = 5/7*a -> a'=25*5/7 =125/7 cm
0