Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bolygó fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
353
Mennyi idő alatt kerüli meg egy űrhajó a holdat ha a felszíntől való távolság 100 km?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Hold átmérője az egyenlítőnél: `3.476,2 \ km`

Hold tömege: `7,348*10^22 \ kg`

Keringési magasság a felszíntől számítva: `100 \ km`

`T=sqrt((4pi^2*(R+h)^3)/(gamma*M))=sqrt((4pi^2*(1,7271*10^6 \ m+10^5 \ m))/(6,67*10^-11 \ (Nm^2)/(kg^2)*7,348*10^22 \ kg))=7.009,32 \ s=color(red)(1 \ h \ 56 \ min \ 49 \ s)`
0