Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
702
adott egy egyenes hasáb melynek az alapja rombusz mekkora a térfogata ha minden éle egyforma és felszine 168cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az `a` oldalú rombusz területe `T_(alap)=a^2 sin phi`, ahol `phi` a rombusz egyik szöge.

A hasáb felszíne a két alap területéből, valamint a négy oldal területéből áll össze: `A=2a^2 sin phi+ 4a^2`

A térfogat az alapterület és a magasság szorzata: `V=T_(alap)*a=a^3 sin phi=1/2Aa-2a^3=84a-2a^3`

Tehát ez így kevés, vagy a rombusz szögét, vagy az élek hoszzúságát még ismerni kellene.
Módosítva: 8 éve
0