Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1006
Egy 4,1 dm átmérőjű körre illeszkedik egy olyan téglalap négy csúcsa, melynek egyik oldala 9 cm hosszúságú. Mennyivel nagyobb a kör területe a téglalap területénél?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is számoljuk ki a téglalap másik oldalának hosszát.

`x=2*sqrt(r^2-m^2)=2*sqrt(20,5^2-4,5^2)=color(red)(40 \ cm)`

`T_("kör")=(d/2)^2*pi=(41/2)^2*pi=color(red)(1.320,25 \ cm^2)`

`T_("téglalap")=a*x=9*40=color(red)(360 \ cm^2)`

Különbség: `T_("kör")-T_("téglalap")=1.320,25-360=color(red)(960,25 \ cm^2)` -rel nagyobb a kör területe a téglalap területénél.



1