Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
552
egy körhenger átmérője 80cm magassága 12cm mekkora a térfogata és felszine
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`r=40cm`

`h=12cm`

`V=T_(alap)*h=pi r^2 h=pi*40^2*12~~60318.6cm^3`

`A=2*T_(alap)+T_(palást)=2*pir^2+h*2pir=2*pi*40^2+12*2*pi*40~~13069cm^2`
0