Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki ebben a feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
554
Egy háromszög egyik oldala 15,7 cm hosszú, az ezen fekvő egyik szög 86,2°, míg a szemben fekvő szöge 52,8°-os. Mekkora
a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ismert oldalon fekvő másik szög: `180°-86,2°-52,8°=color(red)(41°)`

Imerünk 2 szöget és 1 oldalt. Ismerjük az oldallal szemben lévő szöget valamint 1 rajta fekvő szöget mely az egyik szomszédos oldallal van szemben. Tehát egyszerű szinusztételt kell alkalmaznunk, hogy kiszámítsuk a mellette lévő oldalt. Teljesen mind 1 melyik oldalt számoljuk ki.

Legyen az ismert oldal: a

Ismeretlen: `b=(15,7)/((sin52,8°)/(sin86,2°))=color(red)(19,67 \ cm)`

Ismerjük a és b oldal által bezárt szöget valamint a két oldalt tehát a terület: `T=(15,7*19,67*sin41°)/2=color(red)(101,3 \ cm^2)`
0