Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
A 3., 4. feladatban segítséget szeretnék kérni. A 4.-ben az első példa, megoldott.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, sajnos a 3. feladatot nem tudtam, de a 4-et tudom küldeni.

b, 5z(7-3z)=35z-15z² ; 2x(-7-2x)=-14x-4x²
c, 2/3a(3/2a+3/2)=a²+a ; -6b(6-b)=-36b+6b²
d, 4d(d+d²)=4d²+4d³ ; -0,5d(-4-2d)=2d+d²
e, 2ef(e+f)=2e²f+2ef² ; e³(e²-5e)=e⁵-5e⁴
f, 0,5f²(-0,1+10f)=0,05f²+5f³; 7f(-e-2f²)=-7ef-14f³
1