Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

L'Hospital

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
335
Határozzuk meg az alábbi függvény határértékét L’Hospital szabály alkalmazásával!

`lim_(x->2)(2x^3+3x^2-36x+44)/(3x^2-12x+12)`
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`lim_(x->2)(2x^3+3x^2-36x+44)/(3x^2-12x+12)=lim_(x->2)(d/(dx)(2x^3+3x^2-36x+44))/(d/(dx)(3x^2-12x+13))=lim_(x->2)(6x^2+6x-36)/(6x-12)=`

`lim_(x->2)(x*(x+3)-2*(x+3))/(x-2)=lim_(x->2)((x+3)*(x-2))/(x-2)=lim_(x->2)x+3=2+3=color(red)(5)`
1