Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A képen három színes négyzet van. Mekkora az összterületük?

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
A képen három színes négyzet van. Mekkora az összterületük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
síkgeometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a legnagyobb négyzet oldalának hossza x, a középsőé x-11, a legkisebbé x-29.

A felírható egyenlet:

`x+(x-11)+(x-29)=77`

`3x-40=77`

`3x=117`

`x=39`

A legnagyobb négyzet oldala 39, a középső 28, a legkisebb 10 egység.

A terület innen már megy.
0