Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A szabályos hatszög területének mekkora részét takarja a szabályos kék háromszög?

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
A szabályos hatszög területének mekkora részét takarja a szabályos kék háromszög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
síkgeometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"Arány"=(((AB*1,5)^2*sqrt3/2)/2)/((3*sqrt3*(AB)^2)/2)=(A^2*B^2*1,5^2*sqrt3/2)/(3sqrt3*A^2*B^2)=((3/2)^2*sqrt3/2)/(3sqrt3)=(9sqrt3)/(3sqrt3)=color(red)(3/8)`-részét teszi ki.
0