Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
Sziasztok, sűrgösen kéne a feladat megoldása mivel ez által kaphatom meg a jobbik jegyet. Előre is köszönöm! Ha van még időtök kérlek nézzétek rá a többi feladatra is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, a zérushelyhez meg kell oldani a másodfokú egyenletet: a megoldások: x1 = 1 és x2 = 5
2, a minimumát az egyenlet megoldásainak átlagánál veszi fel, hiszen a parabola tengelyesen szimmetrikus:
minimumhely: x = (1 + 5) / 2 = 3

vagy teljes négyzetté alakítva: (x-3)2 - 4 ->
minimumát x = 3 -ban veszi fel
1