Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rombusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Sziasztok, sűrgösen kéne a feladat megoldása mivel ez által kaphatom meg a jobbik jegyet. Előre is köszönöm! Ha van még időtök kérlek nézzétek rá a többi feladatra is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, a 2 átló 4 db egybevágó derékszögű háromszögre bontja a rombuszt (a rombusz átlói merőlegesek egymásra és felezik egymást), így egy derékszögű háromszög átfogóját kell Pitagorasz-tétellel kiszámolni:
62 + 82 = x2

ebből x= 10
a kerület ennek 4-szerese: K=40 cm

2, a szögeit szögfüggvényekkel lehet kiszámolni: tg α = 6/8 ->
α = 36,87°

a rombusz egyik szöge ennek 2-szerese: 73,74°
a rombusz másik szöge 180°-ra egészíti ki ezt a szöget, tehát 180° - 73,74° = 106,26°

tehát a rombusz szögei: 73,74° és 106,26°

rajz csatolva
1