Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Sziasztok, sűrgösen kéne a feladat megoldása mivel ez által kaphatom meg a jobbik jegyet. Előre is köszönöm! Ha van még időtök kérlek nézzétek rá a többi feladatra is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
lg[x(x-1)] = lg 12

a log függvény szigorú monotonitása miatt:

x(x-1) = 12
x2 - x - 12 = 0

a másodfokú egyenlet megoldásai: 4 és -3
mivel x>1 ezért a -3 nem megoldás

tehát x=4 a megoldás
1