Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Sziasztok, sűrgösen kéne a feladat megoldása mivel ez által kaphatom meg a jobbik jegyet. Előre is köszönöm! Ha van még időtök kérlek nézzétek rá a többi feladatra is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, ott veszi fel a maximumát, ahol az abszolútérték-jelen belül 0-át vesz fel, tehát x+1 = 0 -> x = -1
2, két egyenletet kell megoldani:
ha x < -1 akkor 2(x+1) + 4 = 0 ->
2x + 6 = 0 ->
x = -3,
-3 < -1 ezért ez jó megoldás

ha x > -1 akkor -2(x+1) + 4 = 0 ->
-2x - 2 + 4 = 0 ->
x = 1,
1 > -1 ezért ez is jó megoldás

tehát a zérushelyek: x1 = -3 és x2 = 1

grafikusan is megoldható, függvényábrázolás csatolva
1