Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglalap atlója

Főoldal » Középiskola » Matematika
360
Sziasztok, surgosen kéne a feladat megoldása mivel ez által kaphatom meg a jobbik jegyet. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T=a*b`

`1.000=5x*8x`

`1.000=40x^2`

`25=x^2`

`5=x`



Oldalak hossza:

`a=5x=5*5=25 \ cm`

`b=8x=8*5=40 \ cm`



Átló hossza:
`d=sqrt(25^2+40^2)=color(red)(47,17 \ cm)`
1