Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki elmagyarázná hogy kell ezeket megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
285
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, meg kell oldani ezt az egyenletet: 144 * n =180 * (n - 2) -> n=10
2, meg kell oldani ezt az egyenletet: 15 * x = 13 * 180° -> x=156°
3, n=17, átlók száma: n*(n - 3) / 2 = 119
4, 8 cm sugarú kör területe: T = r2 * π
a 45°os középponti szöghöz tartozó körcikk területe 45/360 * r2 * π = 25,13 cm2
5, a kör kerülete K = 2 * r * π = 31,4 cm
a 31°-os középponti szöghöz tartozó ív 31/360 * 31,4 cm = 2,7 cm
0