Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9.o

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Ehhez a feladathoz szeretnék segítséget kérni, a választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, Mivel nemnegatív számok összege szerepel a baloldalon, ezért mindkét abszolútértéknek nullának kell lennie:
2x+1=0 -> x=-0,5 és x-2y=0 ->behelyettesítve x-et: -0,5-2y=0 -> y=-0,25, tehát (x ; y) = (-0,5 ; -0,25)

b, az előzőhöz hasonlóan itt is 0-nak kell lennie az abszolútértéknek és a négyzetgyökös kifejezésnek is: y-2=0 -> y=2 és
3x-2y=0 -> y-t behelyettesítve: 3x-4=0 -> x=4/3 tehát (x ; y) = (4/3 ; 2)
1