Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kellene még egy kis segítség. Hogy is kéne ezt kiszámolni? Túl bonyolultnak néz ki

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_"pizza"=(d/2)^2*pi=(41/2)^2*pi=color(red)(420,25pi \ cm^2)`


`ul("Albert pizzaszelete:")`

Középponti szög: `color(red)(54°)`

Területe: `T_"pizza"*(alpha)/(360°)=420,25pi*(54°)/(360°)=color(red)(198,16 \ cm^2)`





`ul("Béla pizzaszelete:")`

Középponti szög: `alpha=(528)/(420,25pi)*360°=color(red)(143,97°)`

Területe: `color(red)(528 \ cm^2)`





`ul("Csanád pizzaszelete:")`

Középponti szög: `360°-143,97°-54°=color(red)(162,03°)`

Területe: `420,25pi-198,04-528=color(red)(594,88 \ cm^2)`
Módosítva: 3 éve
1