Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 2

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`root(3)(24)+root(3)(81)-root(3)(375)=2root(3)(3)+3root(3)(3)-5root(3)(3)=5root(3)(3)-5root(3)(3)=color(red)(0)`



`2root(4)(26)=root(4)(26*2^4)=root(4)(26*16)=root(4)(416)`

`3root(4)(5)=root(4)(5*3^4)=root(4)(5*81)=root(4)(405)`

`color(red)(2root(4)(26))gt3root(4)(5)`



`5root(3)(7)=root(3)(7*5^3)=root(3)(7*125)=root(3)(875)`

`6root(3)(4)=root(3)(4*6^3)=root(3)(4*216)=root(3)(864)`

`color(red)(5root(3)(7))gt6root(3)(4)`



`3root(5)(5)=root(5)(5*3^5)=root(5)(5*243)=root(5)(1215)`

`2root(5)(37)=root(5)(37*2^5)=root(5)(37*32)=root(5)(1184)`

`color(red)(3root(5)(5))gt2root(5)(37)`



`root(3)(11)=root(3*2)(11^2)=root(6)(121)`

`root()(5)=root(3*2)(5^3)=root(6)(125)`

`color(red)(root()(5))gtroot(3)(11)`



`root(4)(4)=root(4*5)(4^5)=root(20)(1024)`

`root(5)(5)=root(4*5)(5^4)=root(20)(625)`

`color(red)(root(4)(4))gtroot(5)(5)`
1