Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1000 cm3 5w%-os NaCl oldat sűrűsége 1,024 g/cm3. Mennyi az anyagmennyiség-koncentráció? - a számítás ellenőrzését szeretném kérni

Főoldal » Középiskola » Kémia
466
a kérdésre a választ a C=n/V -vel kapom meg, az n kiszámítása:

w%=m(oldott anyag)/ m(oldat) *100 -> m(oldot anyag)=51,2g
NaCl moláris tömege 58,5 g/mol, a két kiszámolt adatból következik, hogy 1,1426 mol NaCl-om van.

C=1,1426 mol/1000 cm3=0,0011442578 -> 0,11%
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szia!

A válasz csak egyszerűen: 51,2 g/dm³ tömegkoncentrációjú NaCl-ra nézve az oldat (ennyi gramm van 1 dm³ oldatban!) ! :)

Csatoltam a levezetést!
Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből
0

Szia!

Csatoltam a végén a levezetést az anyagmennyiség-koncentrációra! :)
Kisebb az 1-nél a végeredmény, mert a NaCl tömege is kisebb 1 mol-nál!

Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (47 éves)
0