Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki kérlek segítsen

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
401
A kékkel kijelölt feladattal kapcsolatosan ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném☺️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
az AB egyenes irányvektora lehet az AB vektor . A koordinátái: (1 ; -1).
kiszámolása: OB vektorból kivonjuk az OA vektort ( 2 - 1 ; 1 - 2)

az ebből készített normálvektor: (1 ; 1)

a C(-1 ; 1) ponton átmenő ilyen normálvektorú egyenes egyenlete: x + y = (-1)*1 + 1*1 = 0

az egyenes egyenlete tehát x + y = 0

átírva: y = -x

összehasonlítva y = ax + b -vel

a=-1
b=0

tehát a + b = -1
0