Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
306
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
`v=s/t=(2.400 \ m)/((2*60) \s)=color(red)(20 \ m/s)`



b.)
`a=v/t=(5 \ m/s)/(10 \ s)=color(red)(0,5 \ m/s^2)`



c.)
`F=m*a=1.000 \ kg*0,3 \ m/s^2=color(red)(300 \ N)`



d.)
`F_"súly"=m*g=2,3 \ kg*9,817 \ m/s^2=color(red)(22,58 \ N)`



e.)
`g=9,817 \ m/s^2` Csak is kizárólag a föld nehézségi gyorsulása hat a csomagra.



f.)
`m=(F_"ny")/g=(420 \ N)/(9,817 \ m/s^2)=color(red)(42,78 \ kg)`
0