Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
328
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
Sportautó, Japán gyorsvonat,stb



2.)
Hasznos: gyufa gyújtás, kés élezés, járás, jámű fékezése, szánkózás, síelés

Káros: jeges úton megcsúszás, ízületek kopása, alkatrészek kopása, csökkenti a mozgó tárgyak sebességét, maximális energiaátvitelt akadályozza.



3.)
ABS: blokkolásgátló fékrendszer



4.)
Mindaddig, amíg kevesebb mint 80 N hatunk rá, nem mozdul el. Vagyis addig a rá ható erők eredője nulla. Tehát a 60 N mellett kell lennie egy 60 N nagyságú ellentétes irányú erőnek, ez pedig a súrlódás.



5.)
`F=mu*(m_("szánkó")+m_("gyerek"))*g=0,15*(10 \ kg+20 \ kg)*9,817 \ m/s^2=color(red)(44,18 \ N)`
0