Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
312
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az `color(red)("a")` és `color(red)("b")` jelű azonos mértékben egyenletesen gyorsul. A különbség az, hogy a `color(red)("b")` jelűnek volt már kezdősebessége. A `color(red)("c")` jelű egyenletesen lassul.

`a_("a")=v_a/t_a=(6 \ m/s)/(5 \ s)=color(red)(1,2 \ m/s^2)`

`a_("b")=v_b/t_b=((8-2) \ m/s)/(5 \ s)=color(red)(1,2 \ m/s^2)`

`a_("c")=v_c/t_c=(-8 \ m/s)/(5 \ s)=color(red)(-1,6 \ m/s^2)`
0