Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
406
Mennyi a felsorolt számok 5-ös, 10-es, 25-ös maradéka?
125, 312, 473, 1948, 6355, 13 475
Kérhetek magyarázatot, hogy érdemes kiszámolni a legegyszerűbben? Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10-es maradék az utolsó számjegy, vagyis 6355-nek 5
5-ös maradék az utolsó számjegy 5-ös maradéka, tehát 312-nek 2, de 1948-nak 3, mert a 8-nak 3 az 5-ös maradéka (8-5=3)
25-ös maradék az utolsó 2 számjegyből képzett 2-jegyű szám 25-ös maradéka, tehát 312-nek 12, 1948-nak 23, mert 48 - 25 = 23, 6355-nek 5, mert 55-25-25=5
0