Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Sziasztok! Valaki el tudja egyszerűen magyarázni kérlek az elsőfokú függvény megoldásának menetét? Barátnőmnek kéne, de én sem tudom xd. Én amit megtanulok matekból az addig tart, amíg megírom a dogát..
kovacslevente

Itt van pár feladat:
Adott az f: ℝ→ℝ, f(x) = x - 3. Számítsd ki: P = f(1) ∙ f(2) ∙ ... ∙ f(2021).

Adottak az f,g : ℝ→ℝ, f(x) = 2x + 1 și g(x) = 10 – x. Határozd meg a két függvény
metszéspontjának koordinátáit.

Számítsd ki annak a háromszögnek a területét, amelyet az f : ℝ→ℝ, f(x) = 3x – 5
függvény és a koordináta-tengelyek határolnak.

Adott az f : ℝ→ℝ, f(x) = , a ∈ ℝ \ {- } függvény. Határozd meg a-t, tudva, hogy az A(1; 0) pont rajta van a függvény grafikus képén.

Határozd meg az f : ℝ→ℝ, f(x) = ax + b, a,b ∈ ℝ függvényt, tudva, hogy f(-1) = - 4
és (f ᵒ f)(-1) = - 5.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladatot se lehet érteni nem hogy megolda bárki is :D
-1