Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
637
Négy egymás utáni természetes szám összege 1254. Melyek ezek a számok?
(egyenletekkel kell megoldani!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Négy egymás után következő szám összege tehát:
Első szám legyen az: `x`
Második szám legyen az: `x+1`
Harmadik szám legyen az: `x+2`
Negyedik szám legyen az: `x+3`

Felírva az egyenletet majd megoldva megkapjuk a megoldásakat.

`x+x+1+x+2+x+3=1.254`

`4x+6=1.254`

`4x=1.248`

`x=312`


Első szám: `x=color(red)(312)`
Második szám: `x+1=312+1=color(red)(313)`
Harmadik szám: `x+2=312+2=color(red)(314)`
Negyedik szám: `x+3=312+3=color(red)(315)`
0