Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
362
szöveges feladat
S.O.S!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
17.)
`21x-12x=36`

`9x=36`

`x=4`


Eredeti szám: `21*4=color(red)(84)`

Felcserélt szám: `12*4=color(red)(48)`



19.)
`x+x+25°=180°`

`2x+25°=180°`

`2x=155°`

`x=77,5°`


Tehát egyik szöge: `x=color(red)(77,5°)`

Másik szöge: `180°-x=180°-77,5°=color(red)(102,5°)`
1