Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Tori Horthy korsza

24
1. Milyen fő elemei vannak a keresztény nemzeti eszméjének?
2. Milyen intézkedések születtek a gazdaság rendbetételénen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

1
A Horthy-korszakban a keresztény nemzeti eszme fontos volt, melynek célja a magyar nemzeti identitás és keresztény értékek megerősítése volt. A nemzeti értékek megőrzése és fejlesztése, valamint a gazdasági és politikai függetlenség védelme is fontos elemei voltak ennek az eszmének.

A gazdaság rendbetételére a Horthy-korszakban számos intézkedést hoztak. Az agrárszektor támogatása volt az egyik fő cél, amit az állami földbérleti rendszer és az adórendszer átalakítása segített elő. A kereskedelem és ipar fejlesztése is fontos volt, amit a protekcionizmus politikája támogatott. Emellett a munkaerőpiac reformjára is törekedtek, és a munkaerőpiacon számos intézkedést hoztak, például a bérek szabályozása, a munkaidő- és munkavédelmi előírások bevezetése. Az állami infrastruktúra, a pénzügyi rendszer és az ország modernizációja is fontos szerepet játszott a gazdaság rendbetételében, és a szocializmus és a kommunizmus veszélyeinek kezelése is fontos volt.
0