Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
377
Valaki ebben tudna segíteni? (csatoltam egy képet)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`E_"h"=m*g*h=50 \ kg*9,817 \ m/s^2*1,25 \ m=color(red)(613,56 \ J)`


2.)
`108 \ (km)/h=30 \ m/s`

`E_"m"=m*v^2/2=0,4 \ kg*((30 \ (m)/s)^2)/2=color(red)(180 \ J)`


3.)
`W_"r"=(D*x^2)/2=(100 \ N/m*(0,15 \ m)^2)/2=color(red)(1,125 \ J)`


4.)
`90 \ (km)/h=25 \ m/s`

`2 \ T=2.000 \ kg`


`W_"a"=(m*v^2)/2=(2.000 \ kg*(25 \ m/s)^2)/2=color(red)(625 \ kJ)`

`d=W_"a"/(m*g*mu)=(625 \ kJ)/(2.000 \ kg*9,817 \ m/s^2*0,7)=color(red)(45,48 \ m)`



5.)
A sebesség és a fékút között négyzetes növekedés tapasztalható.

A fékút hosszának növekedése tehát: `(V_2/V_1)^2=((126 \ (km)/h)/(36 \ (km)/h))^2=color(red)(12,25)` szörös.


6.)
`72 \ (km)/h=20 \ m/s`

`P=m*a*v=500 \ kg*9,817 \ m/s^2*20 \ m/s=color(red)(98,17 \ kW)`



7.)
`360 \ (km)/h=100 \ m/s`

`F=P/v=(735 \ kW)/(100 \ m/s)=color(red)(7,35 \ kN)`



8.)
`t=(m*g*h)/(P_("összes")*60%)=(500 \ kg*9,817 \ m/s^2*3 \ m)/(100 \ W*0,6)=245,425 \ s=color(red)(4 \ "perc" \ 5 \ "másodperc")`
1