Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
360
Egy autó 57 km/óra sebességgel halad, mikor a vezetője benyomja a fékpedált. -2,3 m/s2-mal 5 másodpercig lassul, ezután elengedi a fékpedált.

Mennyi lesz így az autó végsebessége? Mennyi utat tett meg összesen a gyorsulás időtartama alatt? Használj számológépet, egy tizedesjegyig írd ki és ne kerekítsd az eredményt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0` = 57 `(km)/h` = 15,8 `m/s`

`v=v_0+a*t` = `15.8+(-2.3*5)` = `ul("4,3 " m/s)` lesz az autó végsebessége.

`s=v_0*t+a/2*t^2` = `15.8*5+(-2.3)/2*5^2` = `ul("50,4 " m)`-t tesz meg a fékezés során.
0