Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4. osztályos matematika feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
4710
Segítséget szeretnék kérni az alábbi matematika házi feladattal kapcsolatban. Egész délután ültünk felette, de nem sikerült rájönni a logikájára. Érdekelne a feladat megoldás menete, hogy mit miért, mit miből stb. Előre is köszönöm!
U.i: A feladat a megtalálható:Eszterházy Károly Egyetem Oktatás Kutató és Fejlesztő Intézet által kiadott Matematika munkafüzet 4. osztályosoknak I. kötet 62. oldal 17. feladata.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
A bal oldalon lévő számokat össze kell adni: 1239+1250+1195=3684
Ezután olyan helyet kell keresni ahol már legalább kettő szám meg van adva, mert mindhol a számokösszegének 3684-nek kell lennie.
Ilyen például legfelül: 1239+1184=2423 Ezt kivonjuk a 3684-ből=1261 Tehát a jobb felső sarokba ezt kell írni, mert ha a számokat összeadjuk 3684-et kapunk.
Ezután adjuk össze középen vízszintesen a számokat: 1250+1206=2456. Kivonjuk a 3684-ből=1228. A középső szám 1228.
Ezután a kiegészített szám segítségével ki tudjuk számolni a jobb oldalt. 1261+1206=2467. Megint kivonjuk=1217. Ez lessz a jobb alsó szám.
És végül ki tudjuk számolni az sló középső számot: 1217+1195=2412. Megint kivonjuk=1272
Ezzel meg is van az összes szám :)
1

Ugyanezt akartam mondani:
Negyedik osztályban az összeadásokat "ügyesen" kell elvégezni (1200 -hoz viszonyítva)
Módosítva: 8 éve
2

Nagyon szépen köszönjük mmarci72, hogy vetted a fárdtságot és leveztted nekünk. Mi próbáltuk kivonni egymásból, különbséget számolni a két tag között, de az istenért se akart sehogy se kijönni. Az összegre nem is gondoltunk. Köszönet mégegyszer!
1

Neked is köszönjük szzs, hogy vetted a fárdtságot!
0