Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kèmia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
367
Sziasztok valaki tud nekem segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

3
Tisztán fizikai változások:

- A jég olvadása

- A naftalin szublimációja

- Az alkohol forrása

- A benzin párolgása

A többi kémiai változás

2,

`Zn` + 2 `HCl` `to` `ZnCl_2` + `H_2`

2 `Na` + 2 `H_2O` `to` 2 `NaOH` + `H_2`

`CaCO_3` `to` `CaO` + `CO_2`

4 `Al` + 3 `O_2` `to` 2 `Al_2O_3`

2 `Na` + `Cl_2` `to` 2 `NaCl`

`MgO` + 2 `HCl` `to` `MgCl_2` + `H_2O`

2 `SO_2` + `O_2` `to` 2 `SO_3`

2 `H_2` + `O_2` `to` 2 `H_2O`

2 `Mg` + `CO_2` `to` 2 `MgO` + `C`

2 `KOH` + `H_2SO_4` `to` `K_2SO_4` + 2 `H_2O`
0

Szia!
Először is.

Fizikai változás: olyan változás, amely során nem változik meg az anyag kémiai minősége, csak a halmaz szerkezetében történik változás. Kémiai változás: olyan változás, amely során megváltozik az anyag kémiai minősége, mert a folyamatban elsőrendű kémiai kötések bomlanak fel és alakulnak ki.

https://www.nkp.hu/tankonyv/kemia_9_nat2020/lecke_03_001
1.feladat
tehát fizikai változás az olvadás, párolgás, szublimáció, forrás
kémiai az égés, két vegyület kölcsönhatása

2.feladat
Zn +2 HCl = ZnCl2 + H2
2 Na + 2 H2O = 2 NaOH + H2
CaCO3 = CaO + CO2
4 Al + 3 O2 = 2 Al2O3
2 Na + Cl2 = 2 NaCl
MgO + 2 HCl = MgCl2 + H2O
2 SO2 + O2 = 2 SO3
2 H2 + O2 = 2 H2O
2 Mg + CO2 = 2 MgO + C
2 KOH + H2SO4 = K2SO4 + 2H2O
0

Szia!
Először is.

Fizikai változás: olyan változás, amely során nem változik meg az anyag kémiai minősége, csak a halmaz szerkezetében történik változás. Kémiai változás: olyan változás, amely során megváltozik az anyag kémiai minősége, mert a folyamatban elsőrendű kémiai kötések bomlanak fel és alakulnak ki.

https://www.nkp.hu/tankonyv/kemia_9_nat2020/lecke_03_001
1.feladat
tehát fizikai változás az olvadás, párolgás, szublimáció, forrás
kémiai az égés, két vegyület kölcsönhatása

2.feladat
Zn +2 HCl = ZnCl2 + H2
2 Na + 2 H2O = 2 NaOH + H2
CaCO3 = CaO + CO2
4 Al + 3 O2 = 2 Al2O3
2 Na + Cl2 = 2 NaCl
MgO + 2 HCl = MgCl2 + H2O
2 SO2 + O2 = 2 SO3
2 H2 + O2 = 2 H2O
2 Mg + CO2 = 2 MgO + C
2 KOH + H2SO4 = K2SO4 + 2H2O
0