Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
Egy 32 fős osztály diákjai a tanév során három alkalommal voltak kirándulni. Minden tanuló legalább egyszer részt vett valamelyik programon. Akik a három alkalomból kétszer mentek el 6-tal többen voltak, mint akik mindhárom alkalommal elmentek kirándulni. Akik csak egy kiránduláson vettek részt, 4,5-szer annyian voltak, mint akik mindháromszor elmentek a kirándulásra.
Hány diák volt két alkalommal kirándulni?
Akik az első kiránduláson ott voltak, de a harmadikon nem, 2-vel többen vannak, mint azok, akik elmentek a második kirándulásra, de a harmadikon nem vettek részt. Azok száma, akik csak a harmadik kirándulásra mentek el: 6. Hány olyan diák van az osztályban, akik csak az első kiránduláson vettek részt?
Véletlenszerűen kiválasztva az osztályból 3 diákot, mekkora annak a valószínűsége, hogy ők legalább két kiránduláson ott voltak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(e + k + h = 32), (k = h + 6), (e = h * 4.5):}`

`e + k + h = 32`
`(h * 4.5) + (h + 6) + h = 32`
`h * 6.5 + 6 = 32`
`h * 6.5 = 26`
`h = 26 -: 6.5 = color(red)4`

`k = h + 6`
`k = 4 + 6 = ul(color(red)10)`

`e = h * 4.5`
`e = 4 * 4.5 = color(red)18`

Ellenőrzés:
`e + k + h = 32`
`18 + 10 + 4 = 32 color(green)" ✓"`
-1