Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör III. - 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Sziasztok! Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem, csatoltam róla képet. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, Matematika, sos, 9.osztály, Középiskola, Házi feladat
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
e=11,2 cm
r=6,5 cm
a.):
x=?
Pitagorasz tétel: FOB háromszögben
x2+(e/2)2=r2
x2+31,36=42,25 /-31,36
x2=10,89 /  
x=3,3 cm
b.):
y=r-x=6,5-3,3=3,2 cm
Pitagorasz-tétel: FCB háromszögben
(e/2)2+y2=z2
41,6=z2 /  
6,45 cm=z
a=?
Pitagorsz-tétel: FBD háromszögben
(x+r)2+(e/2)2=a2
127,4=a2 /  
11,29 cm=a

Ábrát csatoltam.
1