Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör - 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Sziasztok! Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem, csatoltam képet róla. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, kor, Matematika, sos, 9.osztály, Középiskola, Házi feladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kilenc órakkor a mutatók végpontjait összekötve egy derékszögű háromszöget kapunk melyről tudjuk, hogy a mutatók végeinek távolsága 10 cm hosszúságú valamint a befogók arány 3:4. Először meghatározzuk a befogók aránytényezőjét, hogy kiszámítsuk a kismutató és a nagymutató hosszát.

`10=sqrt((3x)^2+(4x)^2)`

`100=25x^2`

`4=x^2`

`2=x`


Kismutató hossza: `3x=3*2=color(red)(6 \ cm)`

Nagymutató hossza: `4x=4*2=color(red)(8 \ cm)`

A nagymutató elfordulásának mértéke: `(360°)/60*20=color(red)(120°)`

A kimutatónak ennyi időre van szüksége: `(120°)/((360°)/12)=color(red)(4 \ "óra")`
1